IN MEMORIAM – Broer van Oosterhout

Broer van Oosterhout, die officieel Huub heette, is ruim 65 jaar lid geweest van onze vereniging. Het lidmaatschap van Broer omvat twee periodes. Na zijn aanmelding als lid (eind 40-er jaren) moest Broer tijdelijk zijn activiteiten staken, omdat vader Jan er op stond dat Broer eerst zijn diploma van rijwiel-hersteller behaalde. Aldus geschiede, en vanaf die tijd is Broer altijd een toegewijd lid geweest van eerst Fanfare en later Harmonie Sint Cecilia. Helaas heeft Broer vanwege gezondheidsproblemen, de omschakeling naar muziekvereniging Tune niet meer bewust mee kunnen maken. Al die jaren is Broer zijn instrument trouw gebleven. Wat eerst de cor-hoorn was moest Broer in de negentiger jaren overschakelen op de Engelse hoorn. Dit was voor Broer een hele omschakeling want vanaf toen moesten de ventielen met de linkerhand, in plaats van met rechts bespeeld worden. Het bleek voor Broer geen punt want na een korte periode, speelde hij zijn partijen weer vrolijk mee. Naast zijn lidmaatschap van fanfare/harmonieorkest was Broer ook jarenlang een trouw lid van Blaaskapel De Peelzwervers. Ofschoon de hoornpartijen niet altijd de meest interessante zijn was Broer een belangrijke schakel in het geheel. Bij optredens met de kapel, waar een hapje en drankje werd geserveerd liet Broer zich ook nadrukkelijk gelden. Tijdens een van de jaarlijkse barbecue-avonden maakte hij eens te enthousiast gebruik van rauwe ui en rauw vlees, wat hem op een bijna fatale voedselvergiftiging kwam te staan. Ook het optreden met de door Wim Goevaerts gefabriceerde handdraaimolen staat de leden van de kapel nog bij.
We verliezen als muziekvereniging in Broer een goede muzikant, een zeer trouw lid en bovenal een fijn mens die bij veel leden in de herinnering zal blijven voortleven.

One thought on “IN MEMORIAM – Broer van Oosterhout

  1. Beste leden van tune,

    De grote opkomst van de viering heeft ons goed gedaan en laten zien dat ons pap ( Broer) veel betekend heeft.
    Harmonie St .Cecilia daar is alles mee begonnen en hoop dat er veel genot en musicale klanken voort komen uit, nu één mooie vernieuwing met tune om zo verder te gaan in de toekomst.

    Met vriendelijke groet,
    Chantal v Bree v Oosterhout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *