In memoriam Jan van Lierop

Jan van Lierop is op 83-jarige leeftijd overleden op 4-2-2019. In zijn 69-ste lidmaatschapsjaar heeft Jan zijn muziekmap voorgoed dichtgeslagen.

Op 15-jarige leeftijd werd Jan lid van de toenmalige fanfare Sint Cecilia. De eerste jaren bespeelde Jan de cornet/piston maar is al gauw overgestapt op het zwaardere koper. De bariton/tuba en later de es-bas waren bij Jan in goede handen.


Een voortreffelijk muzikant en een goed lid van onze vereniging. Jan kwam uit een muzikaal gezin want ook zijn vader, broers en zussen hebben voor korte of langere tijd deel uitgemaakt van de fanfare/harmonie.

Als je vroeger door de Mgr. Berkvensstraat wandelde kon je de muzikale klanken van de van Lierops vaak horen. Ook blaaskapel De Peelzwervers heeft vele jaren kunnen profiteren van de kwaliteiten van Jan met name als bassist.


Ook op de accordeon stond Jan zijn mannetje, vele jaren was hij actief met zijn broers Tjeu en Wim in het amusementsorkest De Crescendo’s. Ook heeft Jan diverse accordeonleerlingen op pad geholpen om dit moeilijke instrument te leren bespelen.

Het leven van Jan stond voor een groot gedeelte in het teken van de muziek. Heel jammer dat de laatste jaren zijn gezondheid hem in de steek liet en hij zijn geliefde hobby niet meer kon uitvoeren.

Naast zijn muzikale aktiviteiten was Jan ook altijd bereid om mee te werken bij de financiële acties van onze vereniging zoal bijvoorbeeld de donateurskaarten en loten verkopen, en niet te vergeten het wegbrengen en ophalen van de enveloppen van onze verjaardagactie. Bij de meeste leden van onze vereniging zal Jan nog in de herinnering blijven voortleven als een fijn mens, een voortreffelijk muzikant en gewaardeerd lid.

2 thoughts on “In memoriam Jan van Lierop

  1. Rust zacht Jan, ik denk nog vaak aan de mooie tijd die we met z’n allen hebben gehad. We wensen de familie heel veel sterkte toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *